Saturday, 19 April 2014

Perubahan Dalam Pola Kehidupanku....

                                         
                                     Tarikh baru dan hari baru buat diri saya..... Sesuatu yang drastik yang saya lakukan.... Setelah hampir 15 tahun bertugas sebagai seorang pendidik ( GURU ) kini saya telah meletakkan jawatan itu. Kini saya telah bergelar suri rumahtangga  sepenuh masa.....

           Betul atau tidak tindakan itu saya tidak pasti.... Apa pun saya pasti janji Allah dan perancangan dari Allah adalah yang terbaik. Rezeki Allah ada di mana-mana  selagi kita berusaha InshaAllah...
         Saya bukan jenis mengharap 100% kepada suami... Saya tidak boleh duduk diam...Saya suka mencuba... Saya akan  berusaha... Sekarang kan dah canggih.... ada handphone canggih... ada laptop...JOM ONLINE BUSINESS :)
       Doakan saya semoga impian  dan cita-cita saya tercapai..... Semoga suatu hari  saya ada sebuah kedai kecil  :)
        Sekarang selain menghantar anak2 ke sekolah. Saya akan bercucuk tanam.... itu minat saya... suka tanam bunga dan sayur-sayur....  Sekurang-kurang masa saya terisi....

         


Sunday, 23 March 2014

Aura Beauty Perfect 26 Sangat HEBAT

Tak perlu bercerita panjang lebar...
Yang penting anda perlu cuba dahulu... Pasti anda tersenyum kepuasan... AURA BEAUTY PERFECT produk yang hebat untuk dalaman sebagai wanita dan Lelaki sejati.....

https://www.facebook.com/aurabeautyperfect26brunei?ref=hl

Sunday, 23 February 2014

ABP26 international ( AURA BEAUTY PERFECT 26)

Assalamualaikum...Saya adalah yg terawal ... direct dari Leader 001 dalam ABP26 .
  • Saya ingin berkongsi sedikit pengalaman saya sendiri bersama ABP26...saya mengenali dan mula terlibat dengan ABP26 melalui FB... dari saya melihat dan mula belajar tentang ABP26...Dari belum ada sistem saya sudah mula menyertai ABP26 dibawah encik Fairul yang merupakan leader001 dalam sistem ini. Alhamdulillah 26.12.2014 sistem ini mula dilancarkan. 2 minggu pertama saya bersama ABP26 saya mendapat bonus pertama saya sebanyak rm3k lebih. Terus terang saya katakan...saya membuat 100% online dengan hanya menggunakan FB ,Whatsapp dan IG shj.Bermula dari saya semakin bersemangat dan teruja untuk terus melebarkan sayap networking saya. Sehingga ke hari ini 24.2.2014 downline saya telah berkembang memasuki pasaran antarabangsa.... saya mempunyai agent di Philipine, Indonesia, Malaysia dan Brunei.... Saya masih mencari agent dari Singapore... :)
  • Alhamdulillah group saya setakat hari ini ada seramai 278 orang.....setakat 1 bulan 3 minggu ini pendapatan saya bersama ABP26 sudah 5 angka...Alhamdulillah

●Info tentang ABP26
◆Sistem yang hebat ini mempunyai 4 package iaitu:
●Package ENTREPRENEUR- RM280/bnd $125 dpt barang 1+1. (Max income/day RM560) ●Package CORPORATE- RM 840 /bnd $375 dapat barang 3+3. (Max income/day RM1680) ●Package MILLIONARE- RM1960 /bnd $875 dapat barang 7+7. ((Max income/day RM3920) ●Package BILLIONARE- RM4200 / bnd $1800 dapat barang 15+15. ((Max income/day RM8400)
Ada byk lg bonus lain seperti: -Sponsor Bonus (20%) -Register Bonus (5%) -Pairing Bonus (10%), -Matching Bonus pakej 1 level 1 sahaja pakej 2 level 1 hingga 3 pakej 3 level 1 hingga 5 pakej 4 level 1 hingga 8 (L1-L8, 30%-10%) -Unilevel Bonus -Group Bonus (sepasang RM28) -CTO bonus 5%-300% (RM12,600 lebih), etc.
Reserve point /Redeem Point boleh redeem kete Lamborgini, Rumah Banglo, Barang Kemas, Bar Emas Package Umrah, Package Percutian dan seribu satu mcm lagi. Lagi tinggi package anda ambil, lagi besar bonus syarikat bayar.
Ini Website Syarikat: http://abp26int.com Log in Sistem ABP26: http://abp26int.com/member_login.php
If interested, Kindly please make a payment to my: Baiduri bank 1000703332444 Norein md jamil 6738247890  
malaysia ... maybank 165125135064  
selepas bank in sila attach resit pembayaran dan whatsapp saya bersama detail anda seperti ..... nama penuh : alamat : ic: hp : pakej : email :

Saturday, 11 January 2014

AURA beauty perfect 26 online

Hi  Kenkawan... sebelum ni ada saya post tentang Produk Aura Beauty Perfect RED ...
ok kali ni saya nak  ceritakan cara dan serba sedikit untuk yang berminat nak buat income serta jana pendapatan HEBAT bersama ABP26...

Kami mempunyai 4 package iaitu:

●Package Entrepreneur- RM280/BND $125  dpt barang 1+1.
●Package Corporate- RM 840/BND $375  dapat barang 3+3.
●Package Millionaire- RM1960/BND$ 875  dapat barang 7+7.
●Package Billionaire- RM4200/BND $ 1800 dapat barang 15+15.

1+1 ? 3+3?  tak faham ya....
ok 1 depan tu adalah produk utama...... ada 2 iaitu PREMIUN RED DAN PREMIUM PURPLE....Jadi anda berhak memilih salah 1 darinya sama ada anda mau PURPLE  atau mau RED?
Manakala + 1 lagi tu ialah produk tambahan untuk pakej kami.... juga ada 2.....anda boleh memilih sama ada mau 1 TRIPLE L atau  1 SLIMMING OIL....


                                   HAAA... macam ni lah lebih kurang... kalau u all mau red + Triple L ...pakej entrepreneur RM280....

Ok sekarang saya terangkan sedikit lah apa keistimewaan pakej 1, pakej 2 ,pakej 3 dan pakej 4....

Utk setiap package brp keuntungan yg kita? Package tu boleh jual balik atau mcm mana?

Ok anda tidak perlu menjual balik barang yang anda dapat. Hanya duduk depan pc dan pekenalkan sistem ABP26 tapi kalau anda nk jual blk barang yg anda dpt pun bagus kerana anda boleh mendapatkan modal yg anda labur.


Mengenai keuntungan dari setiap package.... ok jika anda memilih pakej tersebut:

-Package Entrepreneur maksimum income sehari RM560.
-Package Corporate maksimum income sehari RM1680.
-Package Millionaire maksimum income sehari RM3920
-Package Billionaire maksimum income sehari RM8400.

Haaaa.... inilah perbezaan jika anda memilih pakej - pakej yang dinyatakan tadi....Walau bagaimanapun jika anda bermula dengan pakej 1 contohnya... Anda masih berpeluang untuk upgrade pakej anda dalam tempoh 2 bulan.

Konsep ABP26 lebih kepada sistem Networking Marketing. Anda cuma memerlukan 2 orang dibawah anda kiri dan kanan. Jika terdapat lebih dari 2 maka orang ke 3 ini akan jatuh dibawah org kanan anda begitu juga org ke 4 akan jatuh di bawah org kiri anda dan begitu la seterusnya. Tidak salah anda mencari orang yg ingin join di bawah anda kerana anda akan mendapat 30% setiap orang yg anda taja mengikut pakej yg mereka pilih. Jika orang dibawah kiri dan kanan anda mendapat orang baru, anda akan mendapat 20% dari harga pakej yg mereka pilih. Itu belum lg termasuk limpahan downline yg diberikan oleh upline kpd anda dapat serta bonus yang lain. Jadi konsep bantu membantu di pratik kan oleh sistem ABP26. Anda tidak perlu menjual barang, tetapi apabila mereka membeli produk ABP26 dengan sendirinya produk ini akan terus diperkenalkan kepada sorang demi sorang untuk sama-sama menikmati kehebatan produk ABP26. Rebutlah peluang yg sgt besar dan sgt senang utk berjaya.

Terdapat 4 bonus yg ditawarkan iaitu:
1) Bonus Sponsor
2) Bonus Pairing
3) Bonus Matching
4) Bonus Unilevel (bulanan)

-Bonus Sponsor:
Bonus ini anda akan dapat jika anda mencari seseorang yg berminat utk mengambil mana2 package yg ditawarkan seterusnya menjadi downline anda. Sbg contoh:
•Pakej Entrepreneur anda akan mendapat sponsor bonus sbyk RM56
•Pakej Corparate anda akan mendapat sponsor bonus sbyk RM168
•Pakej Millionaire anda akan mendapat sponsor bonus sbyk RM392
•Pakej Billionaire anda akan mendapat sponsor bonus sbyk RM840

-Bonus Pairing:
Bonus ini seperti batu loncatan anda utk berjaya ini kerana bonus pairing merupakan bonus yang anda dapat utk setiap pair yg sama. Spt contoh jika kiri anda mengambil pakej entrepreneur dan kanan anda mgambil pakej yg sama maka anda dapat lg RM28. Tetapi utk pakej entrepreneur LOT yg akan diberikan adalah sebanyak 20 LOT sahaja. Maka jika ada 20 orang dalam masa 1 hari yang masuk pakej entrepreneur maka pendapatan maksimum seharian anda adalah RM560 sahaja. Tentu ada fikir byk nk cari 20 orang yg masuk entrepreneur. Itu anda jgn risau kerana downline anda juga akan myumbang RM28 utk setiap pair kerana sudah pasti downline anda td akan mencari orang dan orang yg dicari tu juga pasti mencari orang lain. Tetapi had di benarkan utk pakej entrepreneur adalah 20 LOT sahaja.

Tetapi jika anda mempunyai lebih dari dua yang memilih pakej Billionaire maka anda sudah rugi kerana had pakej Entrepreneur anda adalah 20 LOT sahaja. ini kerana Pakej Billionaire setiap pair adalah 15 LOT. RM28×15=Rm420. Jika terdapat 2 lagi yg masuk pakej Billionaire maka anda akan dpt RM420 lagi tetapi anda harus ingat maksimum income bagi sehari utk package Entrepreneur adalah 20 LOT sahaja iaitu RM560. Disitu sahaja anda rugi banyak. Saya bagi kiraan begini utk setiap Pairing bagi setiap Pakej.

Entrepreneur- Anda akan dpt maksimum 20 LOT maka RM28×20. Dan pendapatan maksimum sehari adalah RM560

Corparate- Anda akan dpt maksimum 60 LOT maka RM28×60. Dan pendapatan maksimum sehari anda adalah RM1680

Millionaire- Anda akan dpt maksimum 140 LOT maka RM28×140. Dan pendapatan maksimum sehari anda adalah RM3920.

Billionaire - Anda akan dapt maksimum 300 LOT maka RM28×300. Dan pendapatan maksimum sehari anda adalah RM8400.

Setiap pair perkiraan adalah begini:

Bagi setiap kiri dan kanan yg masuk pakej entrepreneur dikalikan dgn 1. Maka RM28×1=RM28

Bagi setiap kiri dan kanan yg masuk pakej corparate dikalikan dgn 3. Maka RM28×3=RM84

Bagi setiap kiri dan kanan yg masuk pakej millionaire dikalikan dgn 7. Maka RM28×7=RM196

Bagi setiap kiri dan kanan yg masuk pakej Billionaire dikalikan dgn 15. Maka RM28×15=RM420

Dengan keadaan begitu sahaja anda boleh bercuti kerana downline anda akan menolong anda dari segi pairing.

-Bonus Matching:
Setiap level anda akan dapat percentage dari setiap downline anda yg berjaya mendapatkan org dibawah downline anda td berdasarkan pakej yg anda pilih diawal permulaan.

Entrepreneur sebanyak 30% dilevel pertama sahaja

Corporate sebanyak 30% dilevel pertama dan 10% dilevel kedua dan ketiga.

Millionaire sebanyak 30% dilevel pertama dan 10% dilevel kedua sehingga kelima.

Billionaire sebanyak 30% dilevel pertama dan 10% dilevel kedua sehingga kelapan.

-Bonus Unilevel (bulanan)
 khas untuk pakej billionare shj

Bagi saya utk mendapatkan keuntungan jangka pendek dan panjang baik ambil pakej Millionaire atau Billionaire. Sekali modal dan akan terus kekal.

artis pun dah ramai menggunakan abp26

DANNNNN ini lagi 1 produk abp26....
TRIPLE 'L'
Ubat Power utk Lelaki! 

Byk sgt lah ubat power utk lelaki di pasaran sekarang dan kenapa harus pilih ubat ini? Apa keistimewaan ubat ini dibanding dgn ubat yg lain? 

Hehe, ini jawapan nya... Kerana produk ini mempunyai kelebihan 6 dalam 1 seperti:

 Membuat anda tahan lama
 Membesarkan 'barang' anda
♥Memanjangkan 'barang' anda
♥Kepuasan yang tidak terhingga
♥Membuat nafsu anda 'kelaparan'
♥Paling penting tiada kesan sampingan!

Wow! Lagi pula, produk ini diperbuat daripada formula dari negara UAE!

Produk ini dikeluarkan dan dikilangkan oleh syarikat yang mempunyai reputasi tinggi selaku pengeluar produk kesihatan dan disahkan halal. Jadi anda tidak perlu risau mengenai risiko jika anda mengambil ubat power ini.

Apa tunggu lagi... Pasangan anda pasti tersenyum puas. Dan anda pasti akan merasa diri spt singa yang sedang mencari mangsa!!

P/S: Kepada kaum wanita jgn segan2 utk membeli ubat ini utk pasangan anda kerana anda pasti akan merasa lebih bahagia bersama pasangan anda malah jgn terkejut kalau pasangan anda nak hari2! Hehe...

Note: Testimoni formula TRIPLE ' L ' sudah terbukti berkesan di semua negara Arab dan ternyata lebih bagus dan hebat dari kebanyakkan ubat power yg ada di pasaran.

Dapatkan TRIPLE ' L ' yang ASLI melalui agen yg terpilih dan sila pm saya utk tempahan.

Ok saya nak cerita tentang pengalaman saya sendiri menyertai  program abp26 ini..... belum sampai sebulan saya join bisnes ini walupun tak banyak mana bagi korang... tapi saya bersyukur saya dah dapat rm 4K lebih.... dan setakat hari ini group saya baru 52 orang..... esok ada lagi yang daftar....

PERCAYALAH ini bukan helah tapi memang kenyataan....
Jika anda juga ingin menjadi seperti kami 
cepat kunci kedudukan anda sekarang....
senang sj....
bank in pada saya..... sebelum bank in whatsapp/viber/we chat saya 6738247890 kemudian saya akn berikan number akaun 
- seterusnya anda attach kan receipt picture bukti bayaran
- berikan detail seperti:
NAMA PENUH :
ALAMAT UTK POS BARANG :
IC :
EMAIL :
NO TEL :
PAKEJ YANG ANDA PILIH :
PRODUK YANG YANG ANDA PILIH :

- Selepas kami menerima pembayaran anda InshaAllah dalam masa 24 nama anda akan di key in dan anda akan di hubungi oleh pihak syarikat dengan memberikan anda username dan password .... barang anda akan di pos....
sangat mudah..... anda boleh membina network anda seluruh negara......


Tuesday, 17 December 2013

KEHIDUPAN bersama PRIMADONA WORLDWIDE

Assalamualaikum.... sebenarnya tak ada apa yang penting sangat nak diceritakan.... tapi kalau saya coretkan dlm blog saya yang tak seberapa ini... rasanya ok jugak... ada yang baca... ada yang menilai.... ada yang berfikir... ada yang terfikir dan ada yang bertindak.....

        Bulan mac 2013  saya dan keluarga balik bercuti ke kampung halaman di Malaysia...balik sekejap jer... jumpa saudara - mara... time balik tu lah saya diperkenalkan oleh kakak ipar saya produk primadona worldwide... sebelum ni saya dah tau... YAAAA TAU.... tapi bukan 100%....tau nama produk itu jer :)

                                                         ni gambar dalam kapal terbang...

                                         ini pulak anak sulung saya dengan toknya....

          
   Jadi nak di jadikan cerita kira saya ni kes terpaksa lah .... kakak ipar suruh join ambik pakej yang besar.... alamak.... balik bercuti duit nak guna untuk bercuti.... last2 suami saya kerana TERPAKSA mengeluarkan modal rm388 dan kami dpt 2 produk.... 

                           Kakak ipar sarankan ambik  yg kotak merah sebab boleh minum untuk semua...time ni namanya pun saya lum hafal... saya panggil kotak merah,kotak hijau,kotak hitam jer
                           Lepas habis percutian saya pun balik semula ke Brunei... dengan  membawa 2 kotak ini huhuhuhu...... apa saya nak buat ni?   
CAM NA NAK JUAL?
CAM NA NAK CERITA KAT ORANG?
CAM NA NAK PROMO?

TOTALLY  ZEROOOOOOO....arghhhhhhhhhhh.....setiap malam saya merenung jer produk yang 2 ini ...
                   Saya  tak kisah.... kalau saya tak mulakan cam na nak TAU.... jadi saya gunakan FB....itu perkara pertama saya lakukan.... then ada orang tanya.... alamak... cam na ni???????
okey relaxxxxxxxxxxxxxxxx..... saya gunakan WHATSAPP.... saya tanya abang ipar saya yang memang SIFU.... semua dia tau.... orang tanya saya...saya tanya SIFU.... 
              Dari ZERO... ilmu saya ada lah naik sikit tentang produk....then selepas sebulan berlalu... ALLAH telah utuskan seorang hamba ALLAH berminat dah join sebagai agent saya,.... ARGHHHHHH.... cam na ni ...SIFUUUUUUU tolonggggggggg....belajar lagi...dia tanya ...saya tanya SIFU... segalanya saya belajar dari PJJ ( PENGAJIAN JARAK JAUH ) .... saya pesan kepada SIFU saya...jangan boring layan pertanyaan saya ya... sebab saya akan bertanya tak kira tengah malam atau awal pagi jika ada benda yang saya tak tau....
         Alhamdulillah saya tak terus goyang kaki dengan 2 produk kotak merah tu... Dari modal suami bagi rm388... sekarang saya sudah jadi MOBILE STOKIS PRIMADONA WORLDWIDE....
dari  hari ke hari agent saya makin bertambah.... pengguna juga makin bertanya dan membeli produk PRIMADONA WORLWIDE.... ilmu saya makin bertambah... 

       Dari modal rm388 bulan pertama saya dapat bonus rm50...Alhamdulillah... SYUKUR...siapa nak bagi kat kita senang2 RM50 kan.... dan kini bonus  saya tak lah banyak sangat tapi ALHAMDULILLAH dah jadi 4 ANGKA.... MODAL DUIT SUAMI RM388  dah berbalik dah... sekrang selain bonus, saya juga dapat produk ni FREE... jadi yang FREE tu saya hadiahkan untuk suami STEM SHAPE
 (KOTAK HIJAU )   dan hadiahkan untuk saya SARIAGE ( KOTAK MERAH ) .... ye lah kenalah minum dan amalkan kalau dah tau akan kebaikannya.... 
    ALHAMDULILLAH suami saya dah tinggalkan panadol... kalau dulu stok panadol selalu dengan dia... sikit2 panadol-sikit panadol.....
    DAN yang paling saya suka PERUT nya yang sebelum ni BUN... tu... sekarang dah ok kembali.... 
TERIMA KASIH SAYANG kerana  bagi RM388
     
Jadi... tidak ada alasan ...

# PRODUK MAHAL LAH
# TAK ADA MODAL LAH
# TAK TAU LA NAK JUAL
# TAK FAHAM LAH NAK TERANGKAN PADA ORANG
# MAU KA ORANG BELI
#TAK SUKA JUAL BARANG LAH  

     satu saja persoalannya.....

 ANDA MAU SIHAT? ANDA MAU DUIT?
 HENDAK SERIBU DAYA ... TAK NAK SERIBU DALIH.....
ORANG YANG RUGI DAN KETINGGALAN IALAH ORANG YANG SELALU BAGI ALASAN....

fikir-fikirlah..... saya ada cara untuk membantu anda diluar sana... sekadar ilmu saya yang cetek ini.... jika ada yang mengizinkan untuk saya  bimbing anda... sila lah whatsapp 6738247890....  

Wednesday, 11 December 2013

Aura Beauty Perfect 26 (ABP26)

1 lagi fenomena TERBARU... sedang memerhati anda.... PELUANG jana income yang HEBAT.... hanya menanti anda untuk merebut peluang ini.... AURA BEAUTY PERFECT 26...

Apakah ABP26?.. AURA BEAUTY PERFECT 26 diasaskan oleh seorang insan yang hebat iaitu Datok Zach

AURA BEAUTY PERFECT mempunyai 4 produk iaitu :
1) premium RED ( khusus untuk wanita yang telah berumahtangga )
2) premium PURPLE ( utk wanita dan utk lelaki ...UNISEX )
3) slimming oil ( UNISEX )
4) triple L ( LELAKI SHJ )



 okey sekarang saya akan ceritakan tentang kegunaan  premium red 



Dapatkan RAHSIA AWET MUDA 8 HARI UNTUK KULIT ANDA LUAR DAN DALAM. Dapatkan Hasil Kulit yang lebih cerah dan Tegang dalam MASA 8 Hari dari saat anda mengambil AURA BEAUTY PERFECT!


Kandungan dalam AURA BEAUTY PERFECT yang diekstrak secara semulajadi.


1. Apple Stem Cell

Saintis mendapati bahawa sel-sel pokok epal yang jarang ditanam di Switzerland menunjukkan kesan positif terhadap sel-sel manusia dalam ujian klinikal. Sel stem adalah yang paling penting untuk pertumbuhan semula yang berterusan kulit manusia dan rambut. Ekstrak ini Apple Stem Cell ¹ muncul untuk merangsang dan meremajakan sel-sel stem manusia, mengakibatkan:

- Pengurangan kedutan dan garis-garis halus
- Ketegasan dan keanjalan kulit bertambah baik
- Penuaan kulit ditangguhkan- Kulit lebih berseri dan muda
- Kadar pengurangan rambut yang lebih perlahan.

2. Gluta WhiteSaintifik yang dikenali sebagai L-Glutathione

'ibu kepada semua ANTIOXIDANT yang hebat ini adalah sebatian molekul yang luar biasa yang dihasilkan di dalam hati dengan kuasa untuk meneutralkan radikal bebas. Ia dapat dikawal tindakan yang kurang antioksidan seperti vitamin C dan E dan meningkatkan kuasa antioksidan apabila diambil bersama-sama.


Sementara manfaat kesihatan yang luar biasa, apa yang lebih menakjubkan ialah keupayaan untuk memutihkan kulit! Apabila diambil dengan CoQ10, vitamin C dan E, Gluta White ² mempunyai keupayaan untuk bukan sahaja menghalang pengeluaran melanin tetapi juga mengubah laluan metabolik untuk menghasilkan melanin pigmen cahaya (phaeomelanin), mengakibatkan:

- Kulit menjadi ringan keseluruhan. Perubahan ketara setelah anda mengamalkan sehari secawan AURA BEAUTY PERFECT selama 8 hari.


                                  HARGA PASARAN RM239 SEBOTOL PREMIUM RED

                                            HARGA PROMOSI TERHAD.... 


                                          1) RM 200     DAPAT PREMIUM RED

                                                              FREE POS DAN FREE SHAKER...



                                                                ATAU ANDA PILIH 



                                          2) RM 280   -  DAPAT PREMIUM RED 

                                                            -  DPT SLIMMING OIL @ TRIPLE L 

                                                            -  DPT SHAKER  DAN FREE  POS...

                                                            -  TERUS MENJADI AGENT ABP26



AURA BEAUTY PERPECT (WOMEN) 550GM - Merah 10 IN 1

Sesuai untuk wanita YANG BERUMAHTANGGA DAN MENYUSUKAN BAYI.


AURA BEAUTY PERFECT 26 RED FOR WOMEN
Manjakani + Lobata

Rahsia Wajah Putih Berseri Tanpa Sebarang Parut & Jerawat 

ABP26 RED Minuman kesihatan di cipta khusus untuk wanita. merawat masalah kulit, penjagaan kesihatan dalaman dan Slimming.
KANDUNGAN :

Collagen, Honey, Pomegranate, Rozel, Vitamin C, Ha, L-gluthathione, Apple Stem Cell, Soursop, Stone Pineapple, Habatussauda, Blackcurrant, Lycopine, Isolate Soy Protien, Cranberry, Mulberry, Vitamin E & Papaya Extract,Lobata,Manjakani

KHASIAT 10 dalam 1 :

- Bertenaga- Memutihkan- Mencantikkan- Menyihatkan- Menjimatkan- Menguruskan- Mencergaskan- Awet muda- Menguatkan- Pemulihan







 UNTUK KETERANGAN lanjut boleh terus whatsapp 6738247890 .... 
Agent dan stokis juga dialu-alukan.... berminat untuk jana income lumayan terus whatsapp 6738247890
sila like 

https://www.facebook.com/aurabeautyperfect26brunei

Wednesday, 4 December 2013

Cerita BoringKu #1

 Mmmm....Ditakdirkan dan tersurat sudah saya dilahirkan bukan sebagai anak orang kaya,bukan dari keluarga VVIP.... Jadi jangan nak relax sangat.... kenalah berusaha... Bukan senang nak senang tapi bukan susah nak susah....
         Sewaktu sekolah rendah...saya teringin nak menyertai beberapa persatuan yang ada di sekolah...Nak join Pengakap...tak dapat sebab kata mama...nanti kalau asyik berpersatuan sape nak jaga adik kat rumah...Ya tak ya jugak kan... ok lah...tak jadi lah join... pastu ada lagi persatuan bulan sabit merah....wah best ni....nak join lah...balik rumah dengan hati gumbira dan berkobar-kobar...saya bagitau lah hasrat hati saya pada mama.... Nanti kain baju sapa nak cuci nak kemas rumah... Saya terdiam... betul jugak..mana ada orang nak jemur baju,nak masak kat rumah... ok lah esok bagitau tak jadilah...
       Sampai saya darjah 6... saya dilantik sebagai pengawas sekolah... tapi mama tak bagi jugak...tak taulah kenapa...ok lah...pergi jumpa cikgu disiplin...takut ooooo...garang.... saya bagitau mama tak bagilah cikgu.... last-last cikgu disiplin jumpa ayah... alamak kecut ooo perut...kenapa ni..... akhirnya saya dilantik jadi pengawas sekolah....Horayyyyyy bestnya....
      Tamat sekolah rendah...saya tak tau juga nak kemana hala tuju... ye lah namanya budak2 kan... semua ayah uruskan...saya ikut saja... Akhirnya saya di masukkan ke sebuah sekolah agama berasrama...Bestnya dapat duduk asrama....Masa tu ayah bagi untuk belanja bulanan rm50.Wah banyak tu weeiiiii... bestnya dapat pegang duit sendiri hehehehhe....
     Semasa saya pijakkan kaki ke sekolah menengah...tiba-tiba ada 1 semangat ada 1 perasaan...tak tau lah nak kata macam mana...Ketika program minggu silaturrahim...senior2 mengadakan beberapa aktiviti buat kami pelajar baru... Saya memang terkenal semasa sekolah rendah agak pasif...kurang aktif, tak yakin pada diri sendiri, It's ME.....tetiba saya berjanji pada diri sendiri saya nak buktikan saya juga boleh...apa pun saya mesti naik pentas kat sekolah ni paling sikit 3 kali.....Ha..Ha..Ha... lawak juga kalau di ingatkan...tapi itulah janji saya pada saya sendiri...
    Jadi setiap kali ada soalan ada je aktiviti saya akan keluar ke depan ...naik pentas....Rupa-rupanya tindakan saya itu telah dipantau oleh senior2...dan dari situlah saya....telah diamanah,ditugaskan di berikan tanggungjawab...dari 1 tanggungjawan kepada 1 tanggungjawab.....
   Saya semakin aktif berpersatuan,aktif dengan setiap aktiviti sekolah....
Ha...amacam? boringkan cerita saya? Jangan marah ye...namanya pun CERITA BORINGKU #1..... jadi kepada yang dah rasa boring jangan berani-berani nak sambung baca CERITA BORINGKU #2 :)