Friday, 24 December 2010

pencuci mulut dari pakistan

semalam suami beli banyak lobak merah,emmm kalau simpan lama2 nanti x fresh... jadi saya pun buatlah gujarela yang menjadi kesukaan ramai ni.. ( mama, man,she dll ) dorang memang suka ni...makanan ni pulak memang berkhasiat dan bagus ...bahan2nya pulak simple dan murah...
bahan2
1. fresh milk
2. beras wangi
3. carrot
4. garam dan gula itu ajaa... ada yang nak cuba di alu2 kan... hubungilah saya.. :0
ini carrot yang telah dikupas kulitnya dan beras wangi
carrot yang telah diparut dan rebus kira-kira 3-5 minit
fresh milk
nak rasa yang best giler... elok lah disimpan dlm peti sejuk semalam ,di hidang sejuk2 emm memang best

Wednesday, 22 December 2010

TRAVELLING & VACATION: hati lain2 rambut pun macam2 kaler

TRAVELLING & VACATION: hati lain2 rambut pun macam2 kaler: "emmm... ari ni 1 lagi ilmu yang dipelajari...kalau dulu pepatah melayu ada mengatakan rambut sama hitam tapi hati lain2... emmm nampaknya se..."

hati lain2 rambut pun macam2 kaler

emmm... ari ni 1 lagi ilmu yang dipelajari...kalau dulu pepatah melayu ada mengatakan rambut sama hitam tapi hati lain2... emmm nampaknya sekarang x leh lagi guna pepatah tu le sebab skrg dah boleh tukar2 keler rambut... jadi maknanya, sendiri mau ingat... insan yang kita sangka baik yang kita hormat kadang - kala di belakang kita emmm hampeh

Tuesday, 21 December 2010

tak lama lagi sekolah akan dibuka.. maka bermulalah tugas aku,makin sibuk lah dengan segala tugas dan tanggungjawab

Monday, 20 December 2010

musim cuti sekolah...




memang lama dah tak up date blog :)... biasalah musim cuti sekolah ni,mesti bawa anak-anak berjalan,tapi di sebabkan saya tgh mengandung jadi tak berani nak pergi jln jauh2. Mula-mapi nak pergi ke labuan last-last tiket feri habis jadi semua terpaksalah di batalkan tempahan hotel dll.Untuk tidak mengecewakan anak-anak kami membawa mereka ke miri... Dan suami pulak menruskan aktiviti kegemarannya iaitu menangkap gambar.. Dia memang terer bab2 ni... Dan hasilnya memang kelas.. cantik

Monday, 1 November 2010

masa berlalu pergi...


emmmm... masa berlalu begitu pantas,aku pulak dah lama x up date my blog,macam - macam kerja nak dibuat...Dan tak lama lagi ahli keluarga akan bertambah.

Saturday, 22 May 2010

SEGALANYA PASTI...

Soal Jawab mengenai TVI Express


1. Berapa bayaran untuk menyertainya?
Kos untuk menyertai TVI Express adalah USD250 = BND 380 sahaja jika dibayar menggunakan voucher prabayar dan adalah Rp275 jika dibayar oleh Liberty Reserve atau Kad Kredit. Hanya itulah sekali bayaran yang dikenakan untuk keahlian seumur hidup dan tiada kos berulang.

Wednesday, 12 May 2010

DEMAM EXAM

Musim exam sudah menjelang tiba...anak2 sibuk revision...mak2 anak juga tidak terlepas sibuknya...anak yang nak exam ,mak yang gelabah semacam...tapi apa pun anak2 sekarang memang bertuah sebab ibu bapa memang menitik berat dan semua ambil tahu perkembangan anak2.Kalau dulu ibu bapa memang ambik berat juga tapi sekarang berbeza...mak budak pun sibuk belajar juga apa yang anak belajar...TAPI yang paling bestnya...dan yang paling sakit jiwanya...mengajar anak yang berumur 4 tahun lebih untuk exam...ahhhhhh....kejiwa jadinya...

BENGKEL MAKEUP & ANDAMAN V2 KOSMETIK


BENGKEL MAKEUP & ANDAMAN V2 KOSMETIK 2010
AKAN DIADAKAN PADA OCTOBER 2010


[BERSAMA MAKEUP ARTIS DARI
KUALA LUMPUR, MALAYSIA]
BAYARAN B$100 BAGI SETIAP PESERTA
[TERMASUK MAKAN, SIJIL & SAGUHATI]


BERMINAT HUBUNGI :
+6738247890 - YANI

+6738677100 - NANA
[SMS SAHAJA]


Tuesday, 11 May 2010

LUPA PUNYA HAL

Hari ni......aku macam biasalah..balik kerja ambik eldest kat sekolah ugama,pastu parking pulak kat sekolah my youngest dari jam 3.45pm sehinggalah jam 4.20pm...pabila pintu sekolah dibuka...aku pun memandu ke arah untuk mengambil MILA...sekali aku lihat teachernya geleng2kan tangan...YA Allah rupanya my youngest MILA absent la ari ni...macam mana aku sampai boleh lupa ni....wakakaka... apalah...

Monday, 10 May 2010

selamat malam

Rasanya cukup dulu hari ini....esok saya akan belajar lagi ilmu baru....Setipa hari kita akan mendapat ilmu baru dan lagi mencari ilmu kita akan rasa kita makin kerdil kerana masih banyak ilmu yang belum kita ketahui...Sesungguhnya perjalanan dan pengalaman hidup ini juga suatu ilmu yang paling berharga...jadi saya cuba abadikan dalam blog yang tidak seberapa ini untuk dijadikan panduan,kenangan dan ilmu kepada insan-insan di luar sana...Mungkin juga akan lebih berharga pabila jasad telah terpisah dari nyawa...

terima kasih

Terima kasih ku ucapkan kepada teman2 yang banyak membantu dalam menjayakan impianku...harapanku semoga kita akan sama2 berjaya sebagai satu pasukan
DAN ...
TERIMA KASIH INI juga ku kalungkan buat temankan NANA di kuala belait

Sunday, 9 May 2010

Amy Mastura-ShaNaNa

Saya akan buktikan kepada orang di sekeliling saya bahawa saya mampu lakukan..saya mahu mereka tidak pandang sebelah mata sahaja...terima kasih kepada yang banyak membantu...semoga kita berjaya sebagai satu pasukan

Saturday, 8 May 2010

pakej percutian menarik

Anda ingin melancong,ingin menginap di hotel bertaraf 5 bintang? Kini anda mampu menikmati keistimewaan seperti.. penginapan percuma selama 7 hari 6malam di hotel di seluruh duni..mudah sahaja ...hanya dengan meneyertai kami..