Friday, 24 December 2010

pencuci mulut dari pakistan

semalam suami beli banyak lobak merah,emmm kalau simpan lama2 nanti x fresh... jadi saya pun buatlah gujarela yang menjadi kesukaan ramai ni.. ( mama, man,she dll ) dorang memang suka ni...makanan ni pulak memang berkhasiat dan bagus ...bahan2nya pulak simple dan murah...
bahan2
1. fresh milk
2. beras wangi
3. carrot
4. garam dan gula itu ajaa... ada yang nak cuba di alu2 kan... hubungilah saya.. :0
ini carrot yang telah dikupas kulitnya dan beras wangi
carrot yang telah diparut dan rebus kira-kira 3-5 minit
fresh milk
nak rasa yang best giler... elok lah disimpan dlm peti sejuk semalam ,di hidang sejuk2 emm memang best

Wednesday, 22 December 2010

TRAVELLING & VACATION: hati lain2 rambut pun macam2 kaler

TRAVELLING & VACATION: hati lain2 rambut pun macam2 kaler: "emmm... ari ni 1 lagi ilmu yang dipelajari...kalau dulu pepatah melayu ada mengatakan rambut sama hitam tapi hati lain2... emmm nampaknya se..."

hati lain2 rambut pun macam2 kaler

emmm... ari ni 1 lagi ilmu yang dipelajari...kalau dulu pepatah melayu ada mengatakan rambut sama hitam tapi hati lain2... emmm nampaknya sekarang x leh lagi guna pepatah tu le sebab skrg dah boleh tukar2 keler rambut... jadi maknanya, sendiri mau ingat... insan yang kita sangka baik yang kita hormat kadang - kala di belakang kita emmm hampeh

Tuesday, 21 December 2010

tak lama lagi sekolah akan dibuka.. maka bermulalah tugas aku,makin sibuk lah dengan segala tugas dan tanggungjawab

Monday, 20 December 2010

musim cuti sekolah...




memang lama dah tak up date blog :)... biasalah musim cuti sekolah ni,mesti bawa anak-anak berjalan,tapi di sebabkan saya tgh mengandung jadi tak berani nak pergi jln jauh2. Mula-mapi nak pergi ke labuan last-last tiket feri habis jadi semua terpaksalah di batalkan tempahan hotel dll.Untuk tidak mengecewakan anak-anak kami membawa mereka ke miri... Dan suami pulak menruskan aktiviti kegemarannya iaitu menangkap gambar.. Dia memang terer bab2 ni... Dan hasilnya memang kelas.. cantik