Wednesday, 31 October 2012

KESIAN PUNYA HAL.....



 Kata orang kesian kat orang berpada2.... Saya punya kes pulak , entahlah macam mana nak kata.... } Saya masuk kedai pertama, tak ada customer cuma saya sorang je, kesian pulak saya liat penjual tu, saya pun beli la tudung2 dan baju : pastu masuk kedai kedua, pun sama kesnya, tak ada customer jugak,lagi kesian sebab saya liat x byk brg lagi kat kedainya ,kesian jugak, orang nak cari rezeki, saya pun terbeli jugak

Saturday, 27 October 2012

haiwan peliharaan kami dan bunga-bunga saya :)

selamat hari raya  Aidil Adha kepada semua: kepada kengkawan yang minat pada pokok-pokok ,ari ni saya akan cerita tentang tanaman saya: emmm biasalah kadang terlalu banyak nak dibuat ada yang tak terlayan ...
    sebelum tu ... kepada kengkawan yang mengikuti blog saya ini, dulu ada saya berkebun kan.... Alhamdulillah dapat jugak kengkawan dan seisi rumah saya merasa hasil tanaman saya dan kini saya nak war-war kan di sini :) Kebun saya sekarang dah kebun rumput.... kikikihhh sebab dah sibuk dan pokok kacang bendi dah tua... so tunggu next projek lagi.... InsyaAllah bulan 12 cuti sekolah saya akan mulakan projek baru :)
     Doakan saya sihat ya kawan-kawan :) 
    
     Selain itu saya tanam sikit-sikit bunga-bunga untuk merehatkan kepala otak selepas balik kerja... dapat liat bunga kembang rasa happy sangat.... Suami saya pulak suka ambik gambar.... jadi dia lah yang selalu rakamkan gambar2 bunga yang saya tanam :)


     
                               ini bunga lavender pink saya... Saya beli masa tu kecik ja... sekarang saya semai dah  banyak..... senang hidup,senang semai dan senang jaga :)
 Ini pulak lavender  purple.... saya semai ni kat belakang rumah sebelah kebun sayur saya ... bukan apa... dari sakit mata liat rumput baik saya liat bunga :)
                                       

                Ini pulak bunga ros saya.... saya tak jaga keterlaluan sangat... cuma setiap kali saya siram, saya akan berbual dengannya...( Ini salah satu pesanan dari mak mertua saya ) dan selalu potong kalau dah berbunga... Alhamdulillah rajin dia berbunga :)
                  ini  lavender pink dan purple yg di tanam di belakang sebelah kebun :)

                   Ini orkid purple depan rumah :)
Ini bunga raya makin menjadi bunganya.... Saya tanam masa saya tengah mengandung Salsabila...

                                            Ni pulak  mini laskap ngan kolam ikan koi....pandangan dari tepi pintu rumah .... dan gambar bawah ni.... pandangan dari depan halaman rumah saya.....
Haaaaa... ni ingat lagi tak? Kengkawan yang mengikuti blog sya sure tau... dulu saya  tengah mencari apa tanaman untuk siapkan tanaman mini saya.... jeng jeng jengggg... ni lah yang saya dapat hasilnya....

 Ini mini daisy saya baru suami ngambil gambarnya pagi tadi.... first time berbunga.....gambar yang kata atas tu pokoknya.....
.
                            
                                        Ini pandangan sebelum saya tanam lavender :) Di sinilah saya semai lavender pink dan purple saya :)
                                           Ini pulak Padme kami..... cute sangat :)

                                           
maaf ya... gambar tak terusun dengan kemas.... banyak lagi pets... ada kura-kura, arnab, ikan koi, guppy dan kitten.... next time lagi ya :)

Sunday, 21 October 2012

Birthday lagi :)

Alhamdulillah Oktober datang lagi dan saya masih bernafas demi mengharungi liku-liku sebuah perjalanan sebagai seorang insan di atas muka bumi ciptaNYA....
     Emmmmmm bulan ni  tanggal 22 genaplah umur saya?????? jap nak kira jap.... 2012 -1977 ...cuba kira?...... heheheh dah malas nak mengira umur le... sebab dah 30 an huhuhuh.... apa pun mesti ceria dan muda sokmo.... :)....
    Alhamdulillah saya tetap bersyukur walau tidak 100% impian serta angan-angan saya tidak menjadi kenyataan tapi 60-70% rasa ada persamaan..... semua ni saya mula dengan angan serta melakarkan impian untuk matlamat jangka pendek serta jangka panjang  semasa saya di sekolah menengah lagi......
   Jauh disudut hati saya masih menyimpan impian serta matlamat yang satu.... Saya ingin melanjutkan pengajian saya.... :( tapi tak tau lah bila akan tercapai ....