Friday, 30 November 2012

Kehidupan: With my x

Kehidupan: With my x: pejam celik-pejam celik dah nak sampai ke penghujung tahun 2012...      Seperti biasa agenda wajib setiap tahun sekolah akan mengadakan gra...

With my x

pejam celik-pejam celik dah nak sampai ke penghujung tahun 2012...
     Seperti biasa agenda wajib setiap tahun sekolah akan mengadakan graduation day....
Tahun ini graduation day sekolah kami diadakan di hotel Ridzqun ..... 
    Saya pulak kalau masa peter pan konsert jadi ketua make-up, untuk graduatin ni saya  jadi ketua refreshment.... ok jugak lah rasa pengalaman baru....
   Rasa cam tak caya... tapi kena jugak percaya...
Saya masih kecik lum tinggi-tinggi 
                                                                   Inilah saya :)

                                              ini pulak x x saya :)
   Jangan salah faham..... ini semua bekas anak-anak murid saya... sekarang mereka sudah tingkatan 5... 
dulu dorang kecik2 je... sekarang dorang dah besar dan tinggi tapi saya..... huhuhuuhu :( tetap le rendah ....
                                       Yang paling best... dorang masih ingat nama cikgu dorang :)
                                                     Selesai lah sudah segala kekusutan dan kepeningan kepala dengan setiap tugasan yang diberikan..... Nanti boleh cutiiiiii yeeeee.... rehatkan minda untuk hadapi suasa baru  tahun 2013...

Wednesday, 28 November 2012

Peter Pan musical concert

Alhamdulillah... setelah berbagai perasaan dan kerisauan bersarang dilubuk hati...akhirnya malam ini segalanya telah selesai dan berjalan lancar.
      Terima kasih yang tak terhingga kepada my make-up team.....
flash back....Saya telah diamanahkan menjadi ketua bahagian makeup untuk konsert peter pan... Apa pun jiwa ni tetap rungsing,Walaupun selalu makeup kan orang tapi kali ni rasa lain dan gerun sangat sebab
1) konsert besar
2) makeup mengikut karekter
3) terlalu ramai dan banyak karekter.
    Saya belajar lagi dari internet dan cuba memahami serta pelajari karekter setiap watak yang perlu saya make up kan nanti...
    Seterusnya membuat mesyuarat dengan anak-anak buah untuk membahagikan tugasan serta menyampaikan beberapa makluman yang diperlukan.
Ini antara beberapa gambar semasa latihan dan sebelum makeup
                                                                           Mrs Darling
                                                         mrs Darling dalam proses make over... emmmm yang penting saya gunakan Bedak Arab tau .... hehehe promo sikit.... :)

                                                       Sayang saya tak ada gambar mrs Darling masa konsert tu... ni gambar masa shooting je....
                                             Ini red indian  time shooting :)
                                              Ini pulak hasil make over saya untuk tinkerbell  guna Bedak Arab tau :)

                                                      Di belakang tabir saya dan tinkerbell
                                                             dan anak sulung saya... yayan :)
                                          Ini bantuan makeup dari anak-anak buah saya :) terima kasih kepada semua yang telah memberi kerjasama yang tak berbelah bahagi.
                                                           ni pulak karekter chief....
                                                              Yayan dengan Wendy     
Alhamdulillah dengan kerjasama semua pihak musical  concert ini  berlangsung di amphiteater Jerudong Brunei Darussalam dengan lancar :) 
                 Saya sangat berbangga dengan semangat kerja sepasukan  sebagai sebuah keluarga yang besar yang telah diberikan oleh kawan-kawan. Walaupun kami terdiri dari pelbagai kaum,bangsa,agama dan negara.....
   
                                            sambil buat kerja sempat lagi posing :)
                                                        bersama kawan - kawan :)

Saturday, 17 November 2012

Bedak arab 25gm

Bedak Arab Kokuryu ia adalah hasil gabungan 3 bahan (3 in 1) iaitu
     bedak, pelembap dan foundation..
Wajah akan lebih berseri selepas 3 minit penggunaannye... 
kalau berpeluh, wajah akan nampak lebih shining dan cantik...
 Hanya dgn satu sapuan.. Menyerlahkan kejelitaan anda.

Keistimewaan Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab):

- 3 in 1 moisturizer , foundation, powder

- Tahan selama 8 jam
- Boleh diguna ketika solat
- Ada Cop HALAL
- Sgt bagus bila berpeluh (bertambah cantik), dan tidak lekat pada tisu
- Bedak ni sangat wangi
- Bedak ni ikut darah
- Mengecutkan jerawat bg yg berjerawat
- Muka semakin lembut dan gebu
- Menjimatkan masa & wang

Disertakan bersama sponge yang lembut dan sedap dipakai


Pilihan Warna:

1.Orange Blush = Untuk Kulit Cerah
2.Russet = Untuk Kulit Sederhana Cerah--warna yg selamat semua boleh masuk

Tips bagaimana menggunakan bedak arab ni dgn betul.


1)Sponge dibasahkan,kemudian sapukan pada bedak, dan ratakan tapi jangan tekan terlalu kuat sedang2  ok.
2) tidak perlu risau bila menyapu bedak mungkin akan kelihatan tompok2 pada kulit muka, tompok tu akan ikut tone naturally ini kerana cara penggunaan bedak ni menggunakan sponge basah so dia tidak akan kelihatan cantik atau rata serta merta .. kecantikan tone dan coverage tu akan di lihat selepas 3-5 minit


3) Sponge yang telah digunakan perlulah dicuci dengan sabun cucian tangan,atau sabun mandi dan bilas dengan air bersih. 

4) Simpanj sponge di tempat berhawa bilik. Jangan ditempat lembab... Sponge ini sangat istimewa... jika diguna dengan cara yang betul...Ia akan tahan dan sentiasa wangi serta putih.

 ini note tambahan :)
      Selain dari itu... saya juga gunakan sponge ini untuk massage muka, guna untuk facial muka dan menanggalkan makeup yang tebal.... kesannya....????? 
Cuba lah sendiri .... :)
                                                        Bedak Arab yang 50 gm 
Jika sesiapa berminat boleh email  ke nurshah22@gmail.com atau add saya di fb saya. Jualan secra borong dan runcit. 
                                          Ini sponge setelah saya guna 3 bulan lebih...
                                                 Bedak Arab 50gm dan 25 gm

                                           Bedak arab yang cute cuma 25gm saja :)

Friday, 2 November 2012

Dari Kaca Mata Seseorang

Assalamualaikum dan selamat malam... Selamat datang November.... sangat cepat masa berlalu, dan kita sentiasa sibuk dengan segala urusan duniawi... Tahun 2012 sudah tiba ke penghujungnya....
   Saya sebagai guru tidak terlepas dari kesibukan setiap kali ujung tahun :) Apa pun kita mesti ingat Allah kurniakan 24jam kepada setiap makhluknya.... Tidak ada yang lebih dan tidak ada yang kurang.....
     Sebagai ibu,sebagai isteri bekerja sememangnya menuntut 1001 kesabaran dan kecekalan, apatah lagi saya merangkap isteri,ibu,dan guru yang merantau.... susah senang di perantauan hanya suami,anak-anak serta teman-teman yang menjadi pembakar semangat.
     Saya adalah saya... saya suka jadi diri sendiri....Saya tak tahu macam mana orang menilai saya....
Pemberian dari anak-anak murid :)
 2 orang rakan sekerja saya :)

Saya rasa terharu sangat pabila seseorang  telah memberitahu saya, setiap kali dia letih, dia rasa tak mampu dia akan jadikan saya sebagai pembakar semangatnya,dia akan jadikan saya sebagai role modelnya ....katanya kenapa saya mampu lakukan segalanya, kenapa tidak dia... Ya Allah syukur padaMu ya Allah, semoga yang baik akan terus bercambah  dan tumbuh mekar....tapi saya masih acuh tak acuh, dalam diri saya masih berkata-kata " ya apalah sangat yang nak lihat dalam diri saya. saya insan biasa. 
      Tapi rupanya Allah kirimkan lagi seseorang untuk nyatakan rasa hatinya pada saya... dengan ikhlas dia memberitahu, saya adalah pembakar semangat untuk dirinya tatkala dia lemah.... 
     Rasa nak menitis air mata ini ya Allah...mungkin ini petunjuk darimu Ya Allah supaya diri ini terus kuat,terus tabah supaya  boleh membantu insan -insan di sekelilingmu ya Allah...
     Syukur padamu ya Allah atas  anugerah pinjaman Mu yang berupa suami serta anak-anak yang bererti dan banyak memberi kekuatan pada diri ini...