Tuesday, 17 December 2013

KEHIDUPAN bersama PRIMADONA WORLDWIDE

Assalamualaikum.... sebenarnya tak ada apa yang penting sangat nak diceritakan.... tapi kalau saya coretkan dlm blog saya yang tak seberapa ini... rasanya ok jugak... ada yang baca... ada yang menilai.... ada yang berfikir... ada yang terfikir dan ada yang bertindak.....

        Bulan mac 2013  saya dan keluarga balik bercuti ke kampung halaman di Malaysia...balik sekejap jer... jumpa saudara - mara... time balik tu lah saya diperkenalkan oleh kakak ipar saya produk primadona worldwide... sebelum ni saya dah tau... YAAAA TAU.... tapi bukan 100%....tau nama produk itu jer :)

                                                         ni gambar dalam kapal terbang...

                                         ini pulak anak sulung saya dengan toknya....

          
   Jadi nak di jadikan cerita kira saya ni kes terpaksa lah .... kakak ipar suruh join ambik pakej yang besar.... alamak.... balik bercuti duit nak guna untuk bercuti.... last2 suami saya kerana TERPAKSA mengeluarkan modal rm388 dan kami dpt 2 produk.... 

                           Kakak ipar sarankan ambik  yg kotak merah sebab boleh minum untuk semua...time ni namanya pun saya lum hafal... saya panggil kotak merah,kotak hijau,kotak hitam jer
                           Lepas habis percutian saya pun balik semula ke Brunei... dengan  membawa 2 kotak ini huhuhuhu...... apa saya nak buat ni?   
CAM NA NAK JUAL?
CAM NA NAK CERITA KAT ORANG?
CAM NA NAK PROMO?

TOTALLY  ZEROOOOOOO....arghhhhhhhhhhh.....setiap malam saya merenung jer produk yang 2 ini ...
                   Saya  tak kisah.... kalau saya tak mulakan cam na nak TAU.... jadi saya gunakan FB....itu perkara pertama saya lakukan.... then ada orang tanya.... alamak... cam na ni???????
okey relaxxxxxxxxxxxxxxxx..... saya gunakan WHATSAPP.... saya tanya abang ipar saya yang memang SIFU.... semua dia tau.... orang tanya saya...saya tanya SIFU.... 
              Dari ZERO... ilmu saya ada lah naik sikit tentang produk....then selepas sebulan berlalu... ALLAH telah utuskan seorang hamba ALLAH berminat dah join sebagai agent saya,.... ARGHHHHHH.... cam na ni ...SIFUUUUUUU tolonggggggggg....belajar lagi...dia tanya ...saya tanya SIFU... segalanya saya belajar dari PJJ ( PENGAJIAN JARAK JAUH ) .... saya pesan kepada SIFU saya...jangan boring layan pertanyaan saya ya... sebab saya akan bertanya tak kira tengah malam atau awal pagi jika ada benda yang saya tak tau....
         Alhamdulillah saya tak terus goyang kaki dengan 2 produk kotak merah tu... Dari modal suami bagi rm388... sekarang saya sudah jadi MOBILE STOKIS PRIMADONA WORLDWIDE....
dari  hari ke hari agent saya makin bertambah.... pengguna juga makin bertanya dan membeli produk PRIMADONA WORLWIDE.... ilmu saya makin bertambah... 

       Dari modal rm388 bulan pertama saya dapat bonus rm50...Alhamdulillah... SYUKUR...siapa nak bagi kat kita senang2 RM50 kan.... dan kini bonus  saya tak lah banyak sangat tapi ALHAMDULILLAH dah jadi 4 ANGKA.... MODAL DUIT SUAMI RM388  dah berbalik dah... sekrang selain bonus, saya juga dapat produk ni FREE... jadi yang FREE tu saya hadiahkan untuk suami STEM SHAPE
 (KOTAK HIJAU )   dan hadiahkan untuk saya SARIAGE ( KOTAK MERAH ) .... ye lah kenalah minum dan amalkan kalau dah tau akan kebaikannya.... 
    ALHAMDULILLAH suami saya dah tinggalkan panadol... kalau dulu stok panadol selalu dengan dia... sikit2 panadol-sikit panadol.....
    DAN yang paling saya suka PERUT nya yang sebelum ni BUN... tu... sekarang dah ok kembali.... 
TERIMA KASIH SAYANG kerana  bagi RM388
     
Jadi... tidak ada alasan ...

# PRODUK MAHAL LAH
# TAK ADA MODAL LAH
# TAK TAU LA NAK JUAL
# TAK FAHAM LAH NAK TERANGKAN PADA ORANG
# MAU KA ORANG BELI
#TAK SUKA JUAL BARANG LAH  

     satu saja persoalannya.....

 ANDA MAU SIHAT? ANDA MAU DUIT?
 HENDAK SERIBU DAYA ... TAK NAK SERIBU DALIH.....
ORANG YANG RUGI DAN KETINGGALAN IALAH ORANG YANG SELALU BAGI ALASAN....

fikir-fikirlah..... saya ada cara untuk membantu anda diluar sana... sekadar ilmu saya yang cetek ini.... jika ada yang mengizinkan untuk saya  bimbing anda... sila lah whatsapp 6738247890....  

Wednesday, 11 December 2013

Aura Beauty Perfect 26 (ABP26)

1 lagi fenomena TERBARU... sedang memerhati anda.... PELUANG jana income yang HEBAT.... hanya menanti anda untuk merebut peluang ini.... AURA BEAUTY PERFECT 26...

Apakah ABP26?.. AURA BEAUTY PERFECT 26 diasaskan oleh seorang insan yang hebat iaitu Datok Zach

AURA BEAUTY PERFECT mempunyai 4 produk iaitu :
1) premium RED ( khusus untuk wanita yang telah berumahtangga )
2) premium PURPLE ( utk wanita dan utk lelaki ...UNISEX )
3) slimming oil ( UNISEX ) .... TERKINI TERSENSASI TERBARU TERHEBAT... #WEIGHT LOST FIBER  telah dikeluarkan... CEPAT DAPATKAN SEGERA WHATSAPP 6738247890
4) triple L ( LELAKI SHJ ) --- KINI BERWAJAH BARU.... #TRIPLE L ADVANCED LEBIH POWER LEBIH HOTTTTT



 okey sekarang saya akan ceritakan tentang kegunaan  premium red 



Dapatkan RAHSIA AWET MUDA

Wednesday, 4 December 2013

Cerita BoringKu #1

 Mmmm....Ditakdirkan dan tersurat sudah saya dilahirkan bukan sebagai anak orang kaya,bukan dari keluarga VVIP.... Jadi jangan nak relax sangat.... kenalah berusaha... Bukan senang nak senang tapi bukan susah nak susah....
         Sewaktu sekolah rendah...saya teringin nak menyertai beberapa persatuan yang ada di sekolah...Nak join Pengakap...tak dapat sebab kata mama...nanti kalau asyik berpersatuan sape nak jaga adik kat rumah...Ya tak ya jugak kan... ok lah...tak jadi lah join... pastu ada lagi persatuan bulan sabit merah....wah best ni....nak join lah...balik rumah dengan hati gumbira dan berkobar-kobar...saya bagitau lah hasrat hati saya pada mama.... Nanti kain baju sapa nak cuci nak kemas rumah... Saya terdiam... betul jugak..mana ada orang nak jemur baju,nak masak kat rumah... ok lah esok bagitau tak jadilah...
       Sampai saya darjah 6... saya dilantik sebagai pengawas sekolah... tapi mama tak bagi jugak...tak taulah kenapa...ok lah...pergi jumpa cikgu disiplin...takut ooooo...garang.... saya bagitau mama tak bagilah cikgu.... last-last cikgu disiplin jumpa ayah... alamak kecut ooo perut...kenapa ni..... akhirnya saya dilantik jadi pengawas sekolah....Horayyyyyy bestnya....
      Tamat sekolah rendah...saya tak tau juga nak kemana hala tuju... ye lah namanya budak2 kan... semua ayah uruskan...saya ikut saja... Akhirnya saya di masukkan ke sebuah sekolah agama berasrama...Bestnya dapat duduk asrama....Masa tu ayah bagi untuk belanja bulanan rm50.Wah banyak tu weeiiiii... bestnya dapat pegang duit sendiri hehehehhe....
     Semasa saya pijakkan kaki ke sekolah menengah...tiba-tiba ada 1 semangat ada 1 perasaan...tak tau lah nak kata macam mana...Ketika program minggu silaturrahim...senior2 mengadakan beberapa aktiviti buat kami pelajar baru... Saya memang terkenal semasa sekolah rendah agak pasif...kurang aktif, tak yakin pada diri sendiri, It's ME.....tetiba saya berjanji pada diri sendiri saya nak buktikan saya juga boleh...apa pun saya mesti naik pentas kat sekolah ni paling sikit 3 kali.....Ha..Ha..Ha... lawak juga kalau di ingatkan...tapi itulah janji saya pada saya sendiri...
    Jadi setiap kali ada soalan ada je aktiviti saya akan keluar ke depan ...naik pentas....Rupa-rupanya tindakan saya itu telah dipantau oleh senior2...dan dari situlah saya....telah diamanah,ditugaskan di berikan tanggungjawab...dari 1 tanggungjawan kepada 1 tanggungjawab.....
   Saya semakin aktif berpersatuan,aktif dengan setiap aktiviti sekolah....
Ha...amacam? boringkan cerita saya? Jangan marah ye...namanya pun CERITA BORINGKU #1..... jadi kepada yang dah rasa boring jangan berani-berani nak sambung baca CERITA BORINGKU #2 :)

Saturday, 12 October 2013

TRUE WHITE - Dan Kelebihan susu kambing

Apa kaitan TRUE WHITE dan susu kambing??????
Jawapannya dalam TRUE WHITE salah satu bahannya adalah susu kambing....

Kajian Saintifik

Kajian telah mendapati susu kambing adalah Susu Yang Terbaik selepas susu ibu kerana mengandungi sumber nutrien seperti berikut:
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Protein
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Vitamin B2
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Kalsium
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Inositol
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Lemak
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Vitamin C
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Zat Besi
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Vitamin A
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Karbohidrat
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Vitamin D
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Sodium
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Asid Folik
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Gula
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Vitamin B12
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Tenaga
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Potassium
Ramai juga yang telah mengamalkan Susu Awal Lembu sebagai pemakanan tambahan, tetapi yang mana lebih baik, adakah Susu Lembu atau Susu Kambing? Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa:
Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan
Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik
Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu
Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu
Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam
Kandungan  gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Protein 2.1 kali ganda
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Kalsium 2.2 kali ganda
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Zat Besi 2.0 kali ganda
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Potasium 2.1 kali ganda
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Vitamin A 3.8 kali ganda
http://higoat.net/images/arrowicon.jpg
Garam Galian 2.0 kali ganda
http://higoat.net/images/arrowicon.jpgSelenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

Kelebihan

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?

  • Merawat Kencing Manis
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Gastrik
  • Asma (Lelah)
  • Acute Anemia
  • Tulang Belakang Reput
  • Angin Ahmar
  • Insomnia
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Migrain
  • Semput
  • Masalah Keletihan
  • Masalah Kulit
  • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
  • Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
  • Tepung Susu Hi Goat mempunyai pelbagai manfaat untuk setiap golongan daripada bayi sehinggalah orang tua, di antaranya adalah :
    Bayi & Kanak-kanak
    Dewasa & Warga Tua
    Penderita Penyakit
    Cerdas Minda
    Tenaga
    Fungsi Sel Imun
    Tumbesaran
    Penyembuhan Luka
    Usus dan Perut
    Cirit Birit / Alahan
    Masalah Sendi/Sakit Lutut
    Pemulihan Selepas Pembedahan
    Sistem Imun
    Tulang Rapuh
    HIV - AIDS
    Demam Kuning
    Penyakit Lupa/Nyanyuk
    Melawan Radikal Bebas

    Ibu Mengandung
    Pelajar
    Ahli Sukan
    Cegah Demam Kuning
    Kecerdasan Minda
    Tenaga
    Khasiat Penting
    Peka & Penumpuan
    Stamina
    Tenaga
    Sistem Imun
    kekuatan Otot
    Pemulihan
    Tingkatkan Kecerdasan
    Kesihatan Tulang
    Pasti anda tertanya-tanya kenapa Susu Kambing Hi Goat boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan untuk semua tanpa mengira umur serta membantu menyembuhkan penyakit? Ini adalah kerana Hi Goat mempunyai faedah-faedah berikut kepada kesihatan:
    • Rendah Laktosa
    • Tinggi Protein
    • Tinggi Kalsium
    • Tinggi Selenium
    • PH Alkali
    • Molekul Lemak Halus 
    • MEMPERSEMBAHKAN PRODUK TERBARU DARI HiGOAT TRUEWHITESERLAHKAN KECANTIKAN SERI WAJAH ANDA, DIAKUI BERKESAN, SUCI DAN SELAMAT..TRUE WHITE !!! BOLEH DIDAPATI SEKARANG WAHHH !! SUNGGUH TERUJA !!NAK MUDA , PUTIH, CANTIK & SELAMAT , PASTINYA "TRUE WHITE" PILIHAN TERBAIK!!!
    • CUMA RM160 ! ANDA TAMPAK MUDA, PUTIH GEBU & CANTIK



      jom jana pendapatan sambingan.... berminat nak tahu lebih lanjut 
      sila 

      whatsapp 6738247890
      sms 0178237410

Wednesday, 9 October 2013

TRUE WHITE - HIGOAT

Sana True white, sini True white.... saya pun tak nak ketinggalan jugak.... nak juga try ....
Jadi post kali ni kita bercerita pulak tentang TRUE WHITE.... yang penting halal dan asli....

FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

Formulasi terhebat dengan ekstrak buah-buahan berkualiti tinggi serta mampu membantu mencerahkan kulit wajah.

Kandungan kolagen marin ikan tuna merupakan sumber kolagen terbaik. Mampu menganjalkan kulit dan bertindak sebagai anti penuaan.

RASA YANG LAZAT
Selain rasanya yang lazat dan keharuman bunga sakura, ianya membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS!

KESAN DALAM 14 HARI
Mmenghapuskan kekusaman, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. 

mmmmmm macam mana bentuk dan wajah TRUE WHITE ?????
 TRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....


haaaaaa... itu shaker tu dapat free tau tiap kali u all beli true white... best kan... bukan tu saja tau.... ada lagi barang free...

Ok.... kalau korang nak cuba atau berminat nak jadi Agent pun boleh....

Inilah lagi free gift... korang dapat trial pack skin care higoat....

jadi ... memang berbaloi-baloi lah kalau u all mencuba true white ini.....

kat botol TRUE WHITE sendiri dah di ceritakan cara nak minum...
Ok kat sini pun saya akan bagitau k...
cara-caranya :
minum 2 kali sehari...
----- 2 scopp di bancuh dengan air suam / air sejuk 200ml
------ di minum sebelum sarapan ( maknanya waktu pagi lah tu )
------ dan sekali lagi minum sejam selepas makan malam.... ( maknanya sebelum u all zzzz )

APAAAAAA>>>>>. macam mana resultnya?
<<<<<<<< macam mana testimoninya..... 
ok saya akan tunjukkan .... TAPIIIIIIII saya masih lagi mencari.... 

Ini hasil kawan saya yang minum se  jar TRUE WHITE...
OKKKKKK PENGUMUMAN.... SAYA SEDANG MENCARI ANDA.... YA ANDA YANG MEMBELI DENGAN SAYA..... UNTUK menyertai pencarian ini... jika anda terpilih anda akan mendapat  1 JAR TRUE WHITE FOC......
pencarian ini akan berakhir pada 11.11.2013..... Kira hadiah sempena my birthday jugak lah hehehhe
 2 in 1...
macam mana nak sertai... ok 
semua gambar / text/ pengakuan dll sila inbox ke


anda juga mesti sertai atau add saya di blog ini.... TQ
whatsapp 6738247890


Saturday, 5 October 2013

Sabun Marine Essence Beauty Bar

Tengah hangat diperkatakan di sana sini, bukan sahaja di Malaysia...malah di Brunei  juga berebut-berebut untuk mendapatkan sabun hijau ini
jom berkenalan dgn si hijau yg menyegarkan....

* nama sabun : -
- marine essence beauty bar
- dikenali dgn sabun ketiak
- bentuk organik kerang laut
- harum & wangi

* keluaran :-
* syarikat hai - o marketing

* harga :-
- 1 ketul  rm 40 seketul ( free postage ) brunei dollar $20 ...promotion $17
- 1 kotak( 3 ketul ) rm 110 ( free postage ) brunei dollar ...$50

* berat :-
- 100g x 3 ketul

* tempoh kegunaan :-
- 1 bln lebih - bergantung pada kegunaan masing2

* utk kegunaan :-
- badan & muka
- seluruh tubuh kecuali mata
- digunakan setiap hari utk hasil yg terbaik

* siapa yg blh guna :-
- baby...
- kanak2....
- remaja...
- dewasa...
- golongan tua...
- semua lapisan umur blh gunakan sabun ini
- terutama mereka yg mengalami masalah kulit

* cara guna :-
- ketika mandi
- basahkan... biarkan berbuih... sapu pada kulit... bilas sampai bersih...
- simpan di tempat dingin & kering
- perhatian : jgn terkena mata

* dirumuskan utk :-
- sihatkan kulit
- lembabkan kulit
- remajakan kulit
- anjalkan kulit
- hidratkan kulit
- lembutkan kulit


                Untuk tempahan... kami akan menerima booking anda bersama deposit atau full payment sahaja... kerana stok sentiasa sold out...

   Untuk dapatkan produk ini sila add https://www.facebook.com/pages/Beuty/369138796516889?ref=hl

Friday, 13 September 2013

Fesyen baju

Asyik cerita bab pokok ja... ari ni kita try cerita bab fesyen pulak..
kalau ada yang berminat boleh lah try-try fesyen gini...
Hehehehe... ini pulak macam-macam fesyen...boleh pilih mana yg u all suka...time ni kan tengah hot fesyen peplum.... :) Saya menggunakan kain sari yang di bawa khas dari India... tudung pulak...tudung bawal dah lama tudung ni tak dipakai... jadi saya gunakan dengan stail baru...supaya tak rasa bosan dengan tudung lama....
opsss sorry ni close-up baju yang di atas tadi... saya jahit manik sendiri....
Ini masih lagi dengan gaya peplum.... dengan pelbagai versi...

boleh lah u all curi2 idea... :)
dress ni saya beli time offer ...asalnya plain pastu dijahit manik2 nampak lah lagi umpph
ok nanti kita sambung lagi ya....

Tuesday, 10 September 2013

Produk Primadona Worldwide...

Kita makin terdedah pada risiko persekitaran seperti :

1- Pencemaran udara
2- Pencemaran sumber air
3- pencemaran sumber makanan
4- Pencemaran radiasi
dengan segala jenis pencemaran yang kita hadapi setiap hari... ternyata kita semakin terdedah  dengan pelbagai risiko penyakit....Jadi
    Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati...
Kita berusaha , berikhtiar dan berdoa .... 
PERSOALAN.....
Bagaimanakah mengurangkan risiko penyakit kronik?
  • Setiap hari berpuluh bilion sel-sel tubuh rosak dan mati.
  • Jika sel induk lemah...maka sel-sel tersebut gagal mengantikan sel tersebut dengan sel yang sihat
  • Oleh itu fungsi organ mula terganggu dan kesihatan semakin terjejas
Oleh itu.... kita perlu mengantikan sel-sel yang rosak itu dengan sel-sel yang sihat.
    Sarimah signature Series produk pertama di dunia yang menghasilkan dengan teknologi Dwi Sel Induk dengan ozon.
antara  produk-produk Sarimah Signature Series ialah :
  1. Sari AgeGard - kotak merah (rm 250 /bnd$110)sekotak
  2. Sari StemShape - kotak hijau (rm250 /bnd$110)sekotak
  3. Sari Stem Serum - kotak hitam(rm250 /bnd$110)sekotak

             Anda boleh memilih mana-mana 2 produk keluaran Primadona Worldwide dengan tawaran harga rm388 /bnd $180.... sila whatsapp 6738247890untuk Malaysia anda boleh hubungi agent-agent saya...--- https://www.facebook.com/profile.php?id=100003980765340--- https://www.facebook.com/nuha.hamid.1?fref=ts--- https://www.facebook.com/rohaya.aya.12?fref=ts
Anda atau keluarga anda yang sering sakit sendi
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit terlantar 
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit gout
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit tyroid
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit kanser
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit kencing manis
Atau anda yang sihat dan ingin mencegah pelbagai penyakit 
DAN hidup lebih cergas bertenaga..
Kenapa Anda Perlu Menggunakan Sari AgeGard ?
Anda yang telah sakit dan telah mencuba jenis rawatan dan juga pelbagai ubat
Sari AgeGard boleh di minum bila-bila masa
Sari AgeGard tidak perlu berpantang dan anda boleh makan ubat hospital
Anda tidak perlu melakukan rawatan Ozon yang mahal kerana Sari AgeGard telah di lengkapi dengan Ozon 
Pertama di Malaysia yang mengandungi Double stemcell & Ozon
Telah lama anda tidak dapat menikmati kehidupan yang sempurna

Siapa Yang Perlu Dapatkan Sari AgeGard ?


Sari Stem Shape.......Produk Primadona Sdn BhdPembakar lemak jahat dalaman dan juga lemak jahat dilapisan luaranMengurangkan selera makan Ini bukan ubat kurus.....tapi bila lemak tiada, badan pun sihat dan kurus 

   

Siapa Yang Perlu Memiliki Sari StemSerum
Orang yang mempunyai kulit tidak sekataOrang yang mempunyai kulit kusamOrang yang ditumbuhi jerawatOrang yang cantik tetapi mahu lagi cantikOrang yang tidak menawan tetapi mahu jadi lebih menawanOrang yang menjaga kecantikanOrang yang ingin menjadi awet muda

    sila whatsapp saya 6738247890...

Belajar Menanam Sendiri Dirumah

Maaflah saya bukannya ada ilmu sangat bab2 tanaman ni...cuba suka-suka dan cuba-cuba saja...saya cuma pekebun amatur gitu hehehhehe... Apa pun yang penting TRY.... tak try tak tau kan... Jadi sesiapa yang banyak ilmu tentang tanaman ni harap dapat membantu dan mengajar saya serta sudi berkongsi ilmu ...

     Saya juga banyak belajar dari Google dan online heheheh...

         Sikit-sikit mengumpul dan menanam pokok... untuk hiburkan mata :)

                 Orkid pun saya minat... tapi slow2 lah kumpul...

              Ni pokok strawberry untuk anak - anak saya... untuk jaga pokok ni... ada petuanya.. air jangan disiram terus ke bunga dan buahnya nanti buahnya akan buruk pokok akan mati... jadi sebagai langkah berjaga-jaga elok di rendam dalam bekas air yg berisi air sejuk atau rendam dengan air yang dicampur "ice cube".... rendamkan pasu strawbeery tu terus dalam 2 minit pastu angkat dan sangkut balik tempat gantungannya...jangan terdedah pada panas matahari yang terik...

 Ini anak pokok kacang panjang.... Harap-harap berhasil lah....

Ini bunga ros kuning warna kesukaan saya... tengah berangan2 nak wujudkan halaman rumah penuh ngan bunga kuning hehhehe....

Ini water lily....dalamnya ada ikan guppy... banyak ikan kat dalam ni...

Ini pokok ros pink...tengah dok berangan nak tambah lagi pokok ros...

Untuk projek tanaman akan datang...saya rancang nak tanam sawi,kangkung dan tambah lagi pokok cili supaya tak payah lagi beli cili sekarang pokok cili baru ada 4 pokok.

Semoga ada yang sudi memberi tunjuk ajar lagi kepada saya....