Friday, 13 September 2013

Fesyen baju

Asyik cerita bab pokok ja... ari ni kita try cerita bab fesyen pulak..
kalau ada yang berminat boleh lah try-try fesyen gini...
Hehehehe... ini pulak macam-macam fesyen...boleh pilih mana yg u all suka...time ni kan tengah hot fesyen peplum.... :) Saya menggunakan kain sari yang di bawa khas dari India... tudung pulak...tudung bawal dah lama tudung ni tak dipakai... jadi saya gunakan dengan stail baru...supaya tak rasa bosan dengan tudung lama....
opsss sorry ni close-up baju yang di atas tadi... saya jahit manik sendiri....
Ini masih lagi dengan gaya peplum.... dengan pelbagai versi...

boleh lah u all curi2 idea... :)
dress ni saya beli time offer ...asalnya plain pastu dijahit manik2 nampak lah lagi umpph
ok nanti kita sambung lagi ya....

Tuesday, 10 September 2013

Produk Primadona Worldwide...

Kita makin terdedah pada risiko persekitaran seperti :

1- Pencemaran udara
2- Pencemaran sumber air
3- pencemaran sumber makanan
4- Pencemaran radiasi
dengan segala jenis pencemaran yang kita hadapi setiap hari... ternyata kita semakin terdedah  dengan pelbagai risiko penyakit....Jadi
    Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati...
Kita berusaha , berikhtiar dan berdoa .... 
PERSOALAN.....
Bagaimanakah mengurangkan risiko penyakit kronik?
  • Setiap hari berpuluh bilion sel-sel tubuh rosak dan mati.
  • Jika sel induk lemah...maka sel-sel tersebut gagal mengantikan sel tersebut dengan sel yang sihat
  • Oleh itu fungsi organ mula terganggu dan kesihatan semakin terjejas
Oleh itu.... kita perlu mengantikan sel-sel yang rosak itu dengan sel-sel yang sihat.
    Sarimah signature Series produk pertama di dunia yang menghasilkan dengan teknologi Dwi Sel Induk dengan ozon.
antara  produk-produk Sarimah Signature Series ialah :
  1. Sari AgeGard - kotak merah (rm 250 /bnd$110)sekotak
  2. Sari StemShape - kotak hijau (rm250 /bnd$110)sekotak
  3. Sari Stem Serum - kotak hitam(rm250 /bnd$110)sekotak

             Anda boleh memilih mana-mana 2 produk keluaran Primadona Worldwide dengan tawaran harga rm388 /bnd $180.... sila whatsapp 6738247890untuk Malaysia anda boleh hubungi agent-agent saya...--- https://www.facebook.com/profile.php?id=100003980765340--- https://www.facebook.com/nuha.hamid.1?fref=ts--- https://www.facebook.com/rohaya.aya.12?fref=ts
Anda atau keluarga anda yang sering sakit sendi
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit terlantar 
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit gout
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit tyroid
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit kanser
Anda atau keluarga anda yang sedang sakit kencing manis
Atau anda yang sihat dan ingin mencegah pelbagai penyakit 
DAN hidup lebih cergas bertenaga..
Kenapa Anda Perlu Menggunakan Sari AgeGard ?
Anda yang telah sakit dan telah mencuba jenis rawatan dan juga pelbagai ubat
Sari AgeGard boleh di minum bila-bila masa
Sari AgeGard tidak perlu berpantang dan anda boleh makan ubat hospital
Anda tidak perlu melakukan rawatan Ozon yang mahal kerana Sari AgeGard telah di lengkapi dengan Ozon 
Pertama di Malaysia yang mengandungi Double stemcell & Ozon
Telah lama anda tidak dapat menikmati kehidupan yang sempurna

Siapa Yang Perlu Dapatkan Sari AgeGard ?


Sari Stem Shape.......Produk Primadona Sdn BhdPembakar lemak jahat dalaman dan juga lemak jahat dilapisan luaranMengurangkan selera makan Ini bukan ubat kurus.....tapi bila lemak tiada, badan pun sihat dan kurus 

   

Siapa Yang Perlu Memiliki Sari StemSerum
Orang yang mempunyai kulit tidak sekataOrang yang mempunyai kulit kusamOrang yang ditumbuhi jerawatOrang yang cantik tetapi mahu lagi cantikOrang yang tidak menawan tetapi mahu jadi lebih menawanOrang yang menjaga kecantikanOrang yang ingin menjadi awet muda

    sila whatsapp saya 6738247890...

Belajar Menanam Sendiri Dirumah

Maaflah saya bukannya ada ilmu sangat bab2 tanaman ni...cuba suka-suka dan cuba-cuba saja...saya cuma pekebun amatur gitu hehehhehe... Apa pun yang penting TRY.... tak try tak tau kan... Jadi sesiapa yang banyak ilmu tentang tanaman ni harap dapat membantu dan mengajar saya serta sudi berkongsi ilmu ...

     Saya juga banyak belajar dari Google dan online heheheh...

         Sikit-sikit mengumpul dan menanam pokok... untuk hiburkan mata :)

                 Orkid pun saya minat... tapi slow2 lah kumpul...

              Ni pokok strawberry untuk anak - anak saya... untuk jaga pokok ni... ada petuanya.. air jangan disiram terus ke bunga dan buahnya nanti buahnya akan buruk pokok akan mati... jadi sebagai langkah berjaga-jaga elok di rendam dalam bekas air yg berisi air sejuk atau rendam dengan air yang dicampur "ice cube".... rendamkan pasu strawbeery tu terus dalam 2 minit pastu angkat dan sangkut balik tempat gantungannya...jangan terdedah pada panas matahari yang terik...

 Ini anak pokok kacang panjang.... Harap-harap berhasil lah....

Ini bunga ros kuning warna kesukaan saya... tengah berangan2 nak wujudkan halaman rumah penuh ngan bunga kuning hehhehe....

Ini water lily....dalamnya ada ikan guppy... banyak ikan kat dalam ni...

Ini pokok ros pink...tengah dok berangan nak tambah lagi pokok ros...

Untuk projek tanaman akan datang...saya rancang nak tanam sawi,kangkung dan tambah lagi pokok cili supaya tak payah lagi beli cili sekarang pokok cili baru ada 4 pokok.

Semoga ada yang sudi memberi tunjuk ajar lagi kepada saya....

        

Thursday, 5 September 2013

Tanaman dibelakang rumah

 Kadang-kadang time nak guna cili... cili habis dalam peti sejuk... nak keluar ke kedai alang-alang saja kalau semata-mata nak beli cili...jadi...jom sama-sama kita bercucuk tanam sikit2 untuk kegunaan dapur sendiri... kalau ada lebih atau tanam banyak jom sama-sama kita bersedekah pada jiran tetangga... nanti dorang liat tanaman kita dorang pun ikut berminta nak join menanam... kalau dorang tak berapa minat pun dorang akan tetap minat tanya... ada cili tak? ada serai tak? ada bla...bla...bla... hehehhe...
    Saya tanam tak lah banyak lagi... nanti lagi tambah pasu untuk tambah anak pokok cili..
                                                         Ini gambar semasa 3.7.2013
                                 Dan ini pulak gambar pada 22.07.2013...rezeki Allah tetiba ja tumbuh poko tembikai dalam pasu bonsai... mungkin burung atau semut bawa dan terjatuh di situ... jadi saya korek dan ubah .Saya tanam di tepi rumah... takut juga nak ubah,takut dia merajuk langsung kantoi... tapi kalau saya biarkan kesian jugak cam na dia nak menjalar nak membesar... Tawakkal je lah korek dan tanam kat tanah.
                                Ini anak pokok cili dah mengeluarkan hasilnya...gambar diambil pada 13.8.2013
         Jeng jeng jeng.... inilah pokok tembikai yang saya ubah tanam kat tepi rumah....Alhamdulillah...setiap hari balik kerja terus saya jumpa dia dulu :) gambar ni diambil pada 30.8.2013
 ini anak pokok kacang panjang, baru tanam 2 hari lepas...saya tanam tempat bakar lemang masa malam raya hehhhehe... kan tanah bakar bagus orang kata... so try je lah... gambar ni pada 30.8.2013 jugak
                             Ini pulak sape teman 2 yang mengikuti blog saya akan tahu pokok kedongdong yang saya tanam dulu sekarang dah banyak mengeluarkan hasil Alhamdulillah...
          yeeeee dah merah dah... gambar ni saya rakam kan pada 3.9.2013.... dan hari ni saya dah kutid hasil tuaian saya hehehhe tak lah banyak ada 3 biji...Alhamdulillah...nanti beli pasu dan kita tanam lagi 3 pokok...
                        ini pulak cili  padi tapi lum berapa banyak... macam malu2 je nak mengeluarkan hasil :)
                       ini pulak anak pokok kacang panjang dan anak pokok  labu dirakam kan pada 3.9.2013... petang tadi saya lihat makin tinggi dan pokok lau daunnya makin lebar...
 baru je tanam 2 hari lepas... cepat jugak ye... ni first time saya tanam labu... suami suka makan sayur labu... jadi saya tanamlah... harap2 berhasil...

Dalam kepala otak ni masih simpan angan nak buat batas atau kotak2 dengan batu bata susun cantik2 untuk tanam sawi,kangkung tapi belum kesampaian... tangguh dululah tunggu Disember hehhehe