Tuesday, 17 December 2013

KEHIDUPAN bersama PRIMADONA WORLDWIDE

Assalamualaikum.... sebenarnya tak ada apa yang penting sangat nak diceritakan.... tapi kalau saya coretkan dlm blog saya yang tak seberapa ini... rasanya ok jugak... ada yang baca... ada yang menilai.... ada yang berfikir... ada yang terfikir dan ada yang bertindak.....

        Bulan mac 2013  saya dan keluarga balik bercuti ke kampung halaman di Malaysia...balik sekejap jer... jumpa saudara - mara... time balik tu lah saya diperkenalkan oleh kakak ipar saya produk primadona worldwide... sebelum ni saya dah tau... YAAAA TAU.... tapi bukan 100%....tau nama produk itu jer :)

                                                         ni gambar dalam kapal terbang...

                                         ini pulak anak sulung saya dengan toknya....

          
   Jadi nak di jadikan cerita kira saya ni kes terpaksa lah .... kakak ipar suruh join ambik pakej yang besar.... alamak.... balik bercuti duit nak guna untuk bercuti.... last2 suami saya kerana TERPAKSA mengeluarkan modal rm388 dan kami dpt 2 produk.... 

                           Kakak ipar sarankan ambik  yg kotak merah sebab boleh minum untuk semua...time ni namanya pun saya lum hafal... saya panggil kotak merah,kotak hijau,kotak hitam jer
                           Lepas habis percutian saya pun balik semula ke Brunei... dengan  membawa 2 kotak ini huhuhuhu...... apa saya nak buat ni?   
CAM NA NAK JUAL?
CAM NA NAK CERITA KAT ORANG?
CAM NA NAK PROMO?

TOTALLY  ZEROOOOOOO....arghhhhhhhhhhh.....setiap malam saya merenung jer produk yang 2 ini ...
                   Saya  tak kisah.... kalau saya tak mulakan cam na nak TAU.... jadi saya gunakan FB....itu perkara pertama saya lakukan.... then ada orang tanya.... alamak... cam na ni???????
okey relaxxxxxxxxxxxxxxxx..... saya gunakan WHATSAPP.... saya tanya abang ipar saya yang memang SIFU.... semua dia tau.... orang tanya saya...saya tanya SIFU.... 
              Dari ZERO... ilmu saya ada lah naik sikit tentang produk....then selepas sebulan berlalu... ALLAH telah utuskan seorang hamba ALLAH berminat dah join sebagai agent saya,.... ARGHHHHHH.... cam na ni ...SIFUUUUUUU tolonggggggggg....belajar lagi...dia tanya ...saya tanya SIFU... segalanya saya belajar dari PJJ ( PENGAJIAN JARAK JAUH ) .... saya pesan kepada SIFU saya...jangan boring layan pertanyaan saya ya... sebab saya akan bertanya tak kira tengah malam atau awal pagi jika ada benda yang saya tak tau....
         Alhamdulillah saya tak terus goyang kaki dengan 2 produk kotak merah tu... Dari modal suami bagi rm388... sekarang saya sudah jadi MOBILE STOKIS PRIMADONA WORLDWIDE....
dari  hari ke hari agent saya makin bertambah.... pengguna juga makin bertanya dan membeli produk PRIMADONA WORLWIDE.... ilmu saya makin bertambah... 

       Dari modal rm388 bulan pertama saya dapat bonus rm50...Alhamdulillah... SYUKUR...siapa nak bagi kat kita senang2 RM50 kan.... dan kini bonus  saya tak lah banyak sangat tapi ALHAMDULILLAH dah jadi 4 ANGKA.... MODAL DUIT SUAMI RM388  dah berbalik dah... sekrang selain bonus, saya juga dapat produk ni FREE... jadi yang FREE tu saya hadiahkan untuk suami STEM SHAPE
 (KOTAK HIJAU )   dan hadiahkan untuk saya SARIAGE ( KOTAK MERAH ) .... ye lah kenalah minum dan amalkan kalau dah tau akan kebaikannya.... 
    ALHAMDULILLAH suami saya dah tinggalkan panadol... kalau dulu stok panadol selalu dengan dia... sikit2 panadol-sikit panadol.....
    DAN yang paling saya suka PERUT nya yang sebelum ni BUN... tu... sekarang dah ok kembali.... 
TERIMA KASIH SAYANG kerana  bagi RM388
     
Jadi... tidak ada alasan ...

# PRODUK MAHAL LAH
# TAK ADA MODAL LAH
# TAK TAU LA NAK JUAL
# TAK FAHAM LAH NAK TERANGKAN PADA ORANG
# MAU KA ORANG BELI
#TAK SUKA JUAL BARANG LAH  

     satu saja persoalannya.....

 ANDA MAU SIHAT? ANDA MAU DUIT?
 HENDAK SERIBU DAYA ... TAK NAK SERIBU DALIH.....
ORANG YANG RUGI DAN KETINGGALAN IALAH ORANG YANG SELALU BAGI ALASAN....

fikir-fikirlah..... saya ada cara untuk membantu anda diluar sana... sekadar ilmu saya yang cetek ini.... jika ada yang mengizinkan untuk saya  bimbing anda... sila lah whatsapp 6738247890....  

Wednesday, 11 December 2013

Aura Beauty Perfect 26 (ABP26)

1 lagi fenomena TERBARU... sedang memerhati anda.... PELUANG jana income yang HEBAT.... hanya menanti anda untuk merebut peluang ini.... AURA BEAUTY PERFECT 26...

Apakah ABP26?.. AURA BEAUTY PERFECT 26 diasaskan oleh seorang insan yang hebat iaitu Datok Zach

AURA BEAUTY PERFECT mempunyai 4 produk iaitu :
1) premium RED ( khusus untuk wanita yang telah berumahtangga )
2) premium PURPLE ( utk wanita dan utk lelaki ...UNISEX )
3) slimming oil ( UNISEX ) .... TERKINI TERSENSASI TERBARU TERHEBAT... #WEIGHT LOST FIBER  telah dikeluarkan... CEPAT DAPATKAN SEGERA WHATSAPP 6738247890
4) triple L ( LELAKI SHJ ) --- KINI BERWAJAH BARU.... #TRIPLE L ADVANCED LEBIH POWER LEBIH HOTTTTT



 okey sekarang saya akan ceritakan tentang kegunaan  premium red 



Dapatkan RAHSIA AWET MUDA

Wednesday, 4 December 2013

Cerita BoringKu #1

 Mmmm....Ditakdirkan dan tersurat sudah saya dilahirkan bukan sebagai anak orang kaya,bukan dari keluarga VVIP.... Jadi jangan nak relax sangat.... kenalah berusaha... Bukan senang nak senang tapi bukan susah nak susah....
         Sewaktu sekolah rendah...saya teringin nak menyertai beberapa persatuan yang ada di sekolah...Nak join Pengakap...tak dapat sebab kata mama...nanti kalau asyik berpersatuan sape nak jaga adik kat rumah...Ya tak ya jugak kan... ok lah...tak jadi lah join... pastu ada lagi persatuan bulan sabit merah....wah best ni....nak join lah...balik rumah dengan hati gumbira dan berkobar-kobar...saya bagitau lah hasrat hati saya pada mama.... Nanti kain baju sapa nak cuci nak kemas rumah... Saya terdiam... betul jugak..mana ada orang nak jemur baju,nak masak kat rumah... ok lah esok bagitau tak jadilah...
       Sampai saya darjah 6... saya dilantik sebagai pengawas sekolah... tapi mama tak bagi jugak...tak taulah kenapa...ok lah...pergi jumpa cikgu disiplin...takut ooooo...garang.... saya bagitau mama tak bagilah cikgu.... last-last cikgu disiplin jumpa ayah... alamak kecut ooo perut...kenapa ni..... akhirnya saya dilantik jadi pengawas sekolah....Horayyyyyy bestnya....
      Tamat sekolah rendah...saya tak tau juga nak kemana hala tuju... ye lah namanya budak2 kan... semua ayah uruskan...saya ikut saja... Akhirnya saya di masukkan ke sebuah sekolah agama berasrama...Bestnya dapat duduk asrama....Masa tu ayah bagi untuk belanja bulanan rm50.Wah banyak tu weeiiiii... bestnya dapat pegang duit sendiri hehehehhe....
     Semasa saya pijakkan kaki ke sekolah menengah...tiba-tiba ada 1 semangat ada 1 perasaan...tak tau lah nak kata macam mana...Ketika program minggu silaturrahim...senior2 mengadakan beberapa aktiviti buat kami pelajar baru... Saya memang terkenal semasa sekolah rendah agak pasif...kurang aktif, tak yakin pada diri sendiri, It's ME.....tetiba saya berjanji pada diri sendiri saya nak buktikan saya juga boleh...apa pun saya mesti naik pentas kat sekolah ni paling sikit 3 kali.....Ha..Ha..Ha... lawak juga kalau di ingatkan...tapi itulah janji saya pada saya sendiri...
    Jadi setiap kali ada soalan ada je aktiviti saya akan keluar ke depan ...naik pentas....Rupa-rupanya tindakan saya itu telah dipantau oleh senior2...dan dari situlah saya....telah diamanah,ditugaskan di berikan tanggungjawab...dari 1 tanggungjawan kepada 1 tanggungjawab.....
   Saya semakin aktif berpersatuan,aktif dengan setiap aktiviti sekolah....
Ha...amacam? boringkan cerita saya? Jangan marah ye...namanya pun CERITA BORINGKU #1..... jadi kepada yang dah rasa boring jangan berani-berani nak sambung baca CERITA BORINGKU #2 :)