Friday, 24 December 2010

pencuci mulut dari pakistan

semalam suami beli banyak lobak merah,emmm kalau simpan lama2 nanti x fresh... jadi saya pun buatlah gujarela yang menjadi kesukaan ramai ni.. ( mama, man,she dll ) dorang memang suka ni...makanan ni pulak memang berkhasiat dan bagus ...bahan2nya pulak simple dan murah...
bahan2
1. fresh milk
2. beras wangi
3. carrot
4. garam dan gula itu ajaa... ada yang nak cuba di alu2 kan... hubungilah saya.. :0
ini carrot yang telah dikupas kulitnya dan beras wangi
carrot yang telah diparut dan rebus kira-kira 3-5 minit
fresh milk
nak rasa yang best giler... elok lah disimpan dlm peti sejuk semalam ,di hidang sejuk2 emm memang best

No comments:

Post a Comment